Vragen? Bel: 035 888 95 95
Domaine le Basque Traditioneel, boers en toch verfijnd
Filters tonen

Domaine le Basque

Domaine Le Basque is gelegen in Lannemaignan in de Bas-Armagnac, een van de drie subgebieden in de Armagnac streek. Eigenaar Michel Lamothe distilleert hier op traditionele wijze een heerlijk volle, bijna boerse stijl van armagnac.

Hoe wordt Armagnac gemaakt

Armagnac lijkt erg op Cognac maar ondergaat een iets andere bereidingsmethode. Armagnac wordt namelijk slechts één keer gedistilleerd, terwijl Cognac twee maal bij een lagere temperatuur wordt gedistilleerd. Beide dranken worden wel in dezelfde soort ketels gedistilleerd maar elk gebied heeft natuurlijk zijn eigen regels en tradities.

Na het stoken zien we bij Cognac een alcoholgehalte van 70%, bij Armagnac ligt dat iets lager en varieert dit nog wel eens. Hierdoor heeft Armagnac een groter gedeelte water is zich waarin de geur- en smaakstoffen zich bevinden. De invloeden van het terroir en de druif zijn daardoor in Armagnac groter  dan in Cognac. Na distillatie worden beide dranken wel op het eikenhouten vat gerijpt.

Home > Domaine le Basque

© 2019 Siersma Wijnadvies