Vragen? Bel: 035 888 95 95
Frysk Hynder krachtig en eigenzinnig
Filters tonen
1 resultaat
Sorteer:
Items per pagina:

Us Heit Distillery

Us Heit Distillery is dé distilleerderij van Friesland. Gelegen in het mooie Bolsward worden hier prachtige whisky’s gemaakt maar ook heerlijke likeuren gestookt en bier gebrouwen.

Aart van der Linde blijft met het stoken van de Frysk Hynder dicht bij zijn roots die liggen in het brouwersvak. De Fysk Hynder malt whisky wordt van 100% mout, afkomstig uit hun eigen mouterij, gemaakt. In eerste instantie brouwen ze een whiskybier. Het verschil is echter dat er ze er geen hop aan toevoegen en ook het bier niet koken. De gisting laten ze op natuurlijke wijze gebeuren waardoor er alcohol ontstaat.

Na het gisten gaat het brouwsel in een distilleerketel en begint het distilleerproces. Dit gebeurd net als in Schotland, twee keer. Na het distilleren wordt de whisky opgeslagen op eikenhouten vaten afkomstig uit Spanje, Portugal of Frankrijk. Deze vaten zijn ontzettend belangrijk voor het rijpingsproces en geven de uiteindelijke smaak aan de whisky. Daarom zijn het meestal vaten die al eerder gebruikt zijn voor wijn, cognac, sherry of port.

De whisky blijft tussen de drie en vijf jaar op deze vaten rijpen totdat het juiste ‘’Golden Spirit of Frisia’’ karakter te krijgen.

Na deze rijping wordt de Frysk Hynder Single Malt Whisky afgevuld in een fles. Deze fles sluiten ze af met een prachtige kurk met een tinnen Frysk Hynder er bovenop. Het etiket wordt nog met de hand geschreven en vermeld wanneer de whisky is gestookt, door wie en op welke type vat de whisky heeft liggen rijpen.

 

Home > Frysk Hynder

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp