Vragen? Bel: 035 888 95 95
Gewürztraminer De zwoele verleider
Filters tonen

Gewurztraminer

De Gewürztraminer druif is een druivenras die behoort tot de een van de "edele" rassen uit het mooie wijngebied de Elzas. Deze druif heeft zijn naam te danken aan het dorp Tramin dat in het noordoosten van Italië ligt. Gewürz betekent kruidig en dat is ook wat er terugkomt in de wijnen van deze druif. Zowel in de geur als de smaak komt die kruidigheid naar voren.

Geur en smaak

De schil van de druif bevat veel pigment en dat maakt de witte wijnen van deze druif een van de donkerste die er bestaan. In de smaak en geur komt naast de kruidigheid ook tropisch fruit en bloemen naar voren. Door die kruidigheid is het een minder geschikte wijn als aperitief, maar meer voor na de maaltijd geserveerd met kaas of niet te zoete desserts. Vanwege de lage zuurgraad mist de wijn al snel spanning.

Bodem

De Gewürztraminer houdt niet van kalkrijke grond en is erg gevoelig voor ziektes. Om goed te kunnen rijpen is een droge en warme zomer van belang. Buiten Europa is dit ras onder andere aangeplant in Nieuw-Zeeland en in de koelere gebieden van Californië. 

Home > Gewurztraminer

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp