Vragen? Bel: 035 888 95 95
Siersma Wijnadvies

Henri Delagrange

Ontdek de moderne stijl wijnen van Henri Delagrange, die een onweerstaanbare keuze bieden voor elke Bourgogne-liefhebber. Het wijnhuis straalt professionaliteit uit en hanteert hygiënische en duurzame productiemethoden om loepzuivere wijnen te creëren, die het beste uit de grote Bourgogne-appellaties naar voren brengen.

Kleine percelen

In de Bourgogne is het een uitdaging vanwege de kleine percelen, beperkte oogsten en intense concurrentie, maar deze uitdagingen motiveren Delagrange om het maximale uit hun eigen wijngaarden te halen. De potentie van terroirs als Puligny-Montrachet, Meursault en Chassagne-Montrachet voor witte wijn en Aloxe-Corton, Volnay en Pommard voor rode wijn is bij kenners bekend.

Zes generaties

Het familiebedrijf heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot meer dan zes generaties, maar het moderne hoofdstuk begon in 1978 toen Henri Delagrange zijn naam aan de wijnen verbond. Vanaf 1990 speelde zijn zoon Didier een nauwe rol in het bedrijf. Didier besloot wijngaarden aan te planten voor de Hautes-Côtes de Beaune Blanc, gevolgd door een Hautes-Côtes de Beaune Rouge in 1999. Deze twee wijnen vormen de geliefde instap-range die al jarenlang in trek is bij Bourgogne-liefhebbers.

Diedier & Hélène

In 2003 nam Didier samen met zijn vrouw Hélène volledig de leiding over. Vandaag de dag beheert het wijnhuis in totaal 14,5 hectare, verspreid over diverse appellaties. Ontdek en geniet van de onderscheidende smaken en karakteristieke kwaliteit die de wijnen van Henri Delagrange zo geliefd maken bij wijnliefhebbers over de hele wereld.

Home > Henri Delagrange

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp