Vragen? Bel: 035 888 95 95
Hof Detharding Wijnen uit de Achterhoek
Filters tonen
1 resultaat
Sorteer:
Items per pagina:

Hof Detharding

Hof Detharding is opgericht door drie vrienden. Het is gelegen in de Achterhoek. In de wijngaard staan druivenrassen die speciaal geselecteerd voor het klimaat in Nederland. Ze worden gedurende het gehele jaar op duurzame en natuurlijke manier geteeld. Met veel zorg handmatig gesnoeid en geoogst om een wijn van hoge kwaliteit te maken.  

Hans Manschot en zes vrijwilligers zijn het hele jaar bezig om mooie wijnen te maken en om de wijngaard te verzorgen. Hof Detharding heeft nu iets minder dan 1 hectare beplant met ongeveer 1500 stokken. Dat betekent ook ongeveer 1500 flessen als we een goede oogst hebben. Er staat op dit moment alleen de Souvigner Gris druif die gebruikt wordt voor Hadewych wit en Odilia Brut wijnen.

Blauwe druiven zijn nog niet te vinden in de wijngaard, die zit nog in een ontwikkelingsfase om over enkele jaren gepand te kunnen worden

Hof Detharding

Wijnen uit de Achterhoek

Er wordt veel aandacht besteed aan de kwaliteit. Dit wordt bereikt door oogstbeperking, handmatig snoeien en een intensieve handmatige selectie van kwaliteit van de geoogste druiven. Ze zoeken voortdurend naar een balans tussen natuur en een biologische manier van telen.

Home > Hof Detharding

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp