Vragen? Bel: 035 888 95 95
Kaesler Wines
Filters tonen

Kaesler

De wijngaarden van Kaesler liggen rondom het dorp Nuriootpa in de Barossa Valley en zijn door de familie aangeplant vanaf 1893. Na een lange periode werkzaam te zijn geweest in Frankrijk en Zuid-Afrika keerde de succesvole wijnmaker Reid Bosward in 1999 terug naar Barossa om daar met een aantal partners Kaesler over te nemen van de familie.

Old Basterd

De grootste verleiding voor deze overname bestond uit de mogelijkheid te werken met een ongekende hoeveelheid zeer oude wijngaarden. De oudste wijnstokken staan in wijngaarden grenzend aan het estate en zijn sinds het ontstaan van Kaesler in 1893 nooit gerooid. Van deze illustere wijngaard wordt de ‘Old Bastard’ gemaakt, een Shiraz geclassificeerd als ‘outstanding’ in de ‘Langton’s Classification of Australian Wine VI’ en daarmee behorend tot de 74 meest toonaangevende wijnen van het land.

Alte Reben

Naast de 28 hectare rondom het estate (aangeplant met onder andere Shiraz, Grenache, Mataro (Mourvèdre) en Semillon) heeft Kaesler 9,21 hectare in de subregio Marananga in eigendom. Van deze wijngaarden komt de zeer indrukwekkende ‘Alte Reben Shiraz’, gemaakt van een wijngaard stammend uit 1899.

Vinivicatie

Alle wijngaarden worden bewerkt volgens een ‘sustainable viticulture’ programma. De oude wijnstokken produceren uiterst krachtige en geconcentreerde wijnen die karakteristiek zijn voor de regio. Opvallend is daarbij dat de stijl van de wijnen met de jaren verfijnder wordt. Deze balans tussen power, concentratie, frisheid en elegantie komt perfect tot uiting in de prachtige Shiraz genaamd ‘The Bogan’.

Limited Release

Daarnaast worden er bijzondere witte wijnen gemaakt van Viognier en Semillon, een Grenache/Mourvèdre blend voor de liefhebbers van de ‘GSM’ stijl en een verrassende ongesulfiteerde Grenache genaamd ‘The Fave’. Bijzonder is verder dat ze verscheidene ‘Limited Release’ wijnen produceren.

Home > Kaesler

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp