Vragen? Bel: 035 888 95 95
La Clape Ster uit de Languedoc
Filters tonen
2 resultaten
Sorteer:
Items per pagina:

La Clape

La Clape is een van de oudste wijngebieden van Frankrijk. Al in de 11-de eeuw voor Christus koloniseerden de romeinen dit massief, alwaar ze tevens het sublieme landschap aantroffen van hun geboorteland "Italië". Caecar bood als tegenprestatie zijn beste soldaten, die van het 10-de legioen, dit gebied aan. Deze beplantten het al snel met wijngaarden die er zodoende de eerste "La Clape" wijnen voortbrachten.

micro-klimaat

Door de vele meren en hoge rotspartijen geniet dit gebied van de voordelen die het eigen micro-klimaat heeft en die men nergens anders in de Languedoc vindt. Hier heeft men meer dan 3000 uren zon, een gemiddelde temperatuur van 14 graden en zeer weinig regen.

"Le Cers"

De wijngaarden profiteren vooral van twee windrichtingen. "Le Cers" vanuit het noord-westen, hard, droog en heet en de "Marin" die een grijze zeer vochtige lucht vanuit zee brengt. De eerste schroeit het land, de tweede voedt de druiven. De toeristen haten het, de wijnboeren beminnen het. De druiven houden van deze afwisseling. Het maakt de schil soepel en laat ze vollopen met fruit. De wijn wordt er veel frisser en toegankelijker door en wordt bijzonder expressief.

Home > La Clape

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp