Vragen? Bel: 035 888 95 95
Siersma Wijnadvies
Filters tonen

Lugana

Lugana, gelegen in de Veneto-regio van Noord-Italië, is een wijngebied dat bekend staat om zijn verfijnde witte wijnen. Het is een DOC (Denominazione di Origine Controllata) die zich uitstrekt over de regio's Lombardije en Veneto, met het grootste deel van de wijngaarden aan de zuidwestelijke oever van het Gardameer.

Trebbiano di Lugana

De belangrijkste druivenrassen die gedijen in het Lugana-gebied zijn Turbiana (ook bekend als Trebbiano di Lugana). Turbiana is een inheemse variëteit die uniek is voor deze regio en bekend staat om het produceren van wijnen met frisse zuren, elegantie en complexiteit.

Bodem

De bodem van Lugana is voornamelijk samengesteld uit klei, kalksteen en leisteen, wat de wijnen een karakteristieke mineraliteit en structuur verleent. Deze samenstelling, in combinatie met het gematigde klimaat en de nabijheid van het Gardameer, creëert ideale omstandigheden voor de teelt van Turbiana-druiven en de productie van hoogwaardige witte wijnen.

Kenmerken 

Lugana-wijnen kenmerken zich door hun strogele kleur, verfijnde aroma's van wit fruit, bloemen en citrus, en een levendige, frisse zuurgraad. De regio heeft zich gevestigd als een belangrijk centrum voor de productie van witte wijnen in Italië, met Lugana als een gewaardeerde speler op nationaal en internationaal niveau.

Home > Lugana

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp