Vragen? Bel: 035 888 95 95
Siersma Wijnadvies
Filters tonen
1 resultaat
Sorteer:
Items per pagina:

Marc Colin

Marc Colin werd geboren in 1944 en creëerde zijn wijndomein in de late jaren 1970; samen met zijn vrouw Michèle namen ze de wijngaarden over van verschillende generaties van de families Colin en Ponavoy Sommige percelen zijn al meer dan een eeuw in bezit van de familie. Vervolgens cultiveren ze ongeveer 6 hectare wijngaarden in de gemeenten Chassagne-Montrachet, Saint-Aubin en breidden ze het domein verder uit in de jaren tachtig en negentig.

Caroline en Damien

Vandaag de dag leiden twee van hun kinderen Caroline en Damien het wijngoed dat zich uitstrekt over 12 hectare en 26 appellaties omvat verdeeld over de dorpen Saint-Aubin, Chassagne-Montrachet, Puligny-Montrachet en Santenay. Er wordt vanuit 'de culture raisonnée' gewerkt, maar steeds meer ecologisch en schoner voor de omgeving.

Biologisch

De biologische benadering wordt verder verstevigd om zo een onberispelijke kwaliteit van druiven te verkrijgen. De productie omvat regionale, communale, Premier Cru- en Grand Cru-appellaties,met een jaarlijks totaal van ongeveer 80.000 flessen, waarvan 90% witte wijn en 10% rode wijn. De witte wijnen worden opgevoed met nadruk op zuiverheid, elegantie en smaaklengte. De rode wijnen worden gevinifieerd met als doel zoveel mogelijk frisheid, knapperig fruit en aangename tannines. 50% van de productie wordt geëxporteerd naar ongeveer twintig landen.  

Home > Marc Colin

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp