Vragen? Bel: 035 888 95 95

ProefpakketProefpakket Italië

In dit proefpakket zitten 6 heerlijke Italiaanse flessen wijn die we gaan gebruiken voor de Online wijnproeverij Italië! Op donderdagavond 22 oktober om 20:00 zal Rutger Siersma live op Facebook en Instagram een uitgebreide uitleg geven over deze wijnen!

Koop een proefdoos van de Online Italië Proeverij. Dit kan via de webwinkel of ook gewoon in de winkels van Siersma Wijnadvies. Zorg dat je donderdagavond 22 oktober om 20:00 uur klaar zit met een kurkentrekker en een wijnglas.

€ 60,25 € 49,90
Op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis

Italië

Italië is samen met buurland Frankrijk één van de grootste wijnproducenten ter wereld. De Italiaanse wijnen zijn niet alleen erg gewild in eigen land, maar ook ver daar buiten. Vrijwel overal in Italië wordt wel wijn verbouwd, van de Alpen in het noorden tot de eilanden in het zuiden, die dichtbij Noord-Afrika liggen.

Variatie

Door de grote verscheidenheid in wijngebieden is er ook een grote verscheidenheid in terroir en gebruikte druivensoorten, waardoor het land een grote variëteit op wijngebied kent. De beroemde rode Barolo en Barbaresco wijnen in het noorden, gemaakt van de druif Nebbiolo, zijn complex en krachtig waar in het midden van het land de meer fruitige Sangiovese regeert. Van deze laatste druivensoort worden ook de welbekende Chianti wijnen gemaakt.

Je zou alleen al over de druivensoorten in Italië een heel boek kunnen schrijven. Met honderden verschillende soorten kent het land misschien wel de meeste druivensoorten ter wereld. Nog altijd zijn er wijnmakers die graag de uitdaging aangaan om weer nieuwe blends te ontwikkelen om de wijnkaart van het land nog verder uit te breiden.

Wijn info
Kleur:Proefpakketten
Wijnhuis:Proefpakket
© 2020 Siersma Wijnadvies