Vragen? Bel: 035 888 95 95

Corte MajoliAmarone della Valpolicella 2018

Eén van de grote wijnen uit Italie: Amarone della Valpolicella! Een intensief proces waarbij de druiven voor minimaal 4 maanden worden gedroogd voordat de wijn pas wordt gemaakt. Vervolgens gaat de wijn voor minimaal 18 maanden op het eikenhouten vat en rijpt hij nog 1 jaar verder op de fles. Dit alles met een verbluffend resultaat!

Een prachtige diep rode kleur in het glas, de neus is rijk en overweldigend met heerlijke tonen van cacao, bosvruchten, vijgen, kaneel en pruimen.

€ 29,99
Op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis
Terug naar het overzicht |

Amarone della Valpolicella 2018

Amarone della Valpolicella

Amarone, de koning van het Noorden in Italië. Niet alleen het productieproces maakt deze wijn bijzonder, ook de regio. Valpolicella heeft namelijk maar zo’n 6.000 hectare aan wijngaarden. Ter vergelijking, de Champagne heeft zo’n 30.000 hectare.  Dat maakt dit kleine stukje een kostbaar stuk grond!

Voor de productie van Amarone worden alleen de beste en oudste wijngaarden in Valpolicella gebruikt. De druiven worden laat in het seizoen geoogst om er zeker van te zijn dat ze een, bijna, over rijpheid hebben. Dit zorgt voor veel suikers en een hoog concentraat in de druiven.

Dit is echter nog niet genoeg, de druiven worden na oogsten gedroogd. Minimaal 4 maanden lang worden de druiven op plateau’s of hangend in speciale ruimtes gedroogd waardoor zij 40% aan gewicht verliezen.

Hierdoor ontstaat een zeer sterk geconcentreerd sap wat terug te proeven is in de wijn. Na het maken van de wijn gaat deze nog voor 3 tot 6 jaar op het eikenhouten vat en rijpt daarna nog minimaal 1 jaar op de fles alvorens deze op de markt komt.

Het resultaat mag er een zijn, een dikke, rijke, volle, stevige wijn met intense smaken en geuren. Een prachtige, lange afdronk maken dit geheel compleet en zorgt er met recht voor dat dit één van de grote wijnen uit Italië is.

Corte Majoli

Met veel zorg voor de wijngaarden zorgen de drie neven, Flavio, Vanio en Frederico voor de aanplanting, verzorging en het oogsten van de druiven. Zij zijn sinds 1998 verantwoordelijk voor de wijnen van Corte Majoli. Zij houden er een hoge standaard op na en gebruiken uitsluitend druiven van de eigen wijngaarden.

Wijn info
Kleur:Rode wijnen
Land:Italië
Gebied:Valpolicella
Wijnhuis:Corte Majoli
Druivensoort:Rondinella, Corvinone, Corvina
Inhoud:75 cl
Terug naar het overzicht |

Amarone della Valpolicella 2018

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp