Vragen? Bel: 035 888 95 95

Corte MajoliValpolicella Ripasso Superiore 2021

Ook wel de 'baby-Amarone' genoemd en een stuk goedkoper dan de echte Amarone. Ripasso betekend letterlijk 'repassed'. De overgebleven gistrestanten van Amarone worden bij Valpolicella wijn gevoegd en geeft de Ripasso meer kleur, smaak en body.

Deze Valpolicella Ripasso Superiore is daarom dan ook rijk en vol van smaak maar heeft ook nog het mooie fruitige van de Valpolicella.

€ 15,99
Op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis
Terug naar het overzicht |

Valpolicella Ripasso Superiore 2021

Valpolicella Ripasso Superiore

Bij Amarone maakt men gebruik van ingedroogde druiven met een sterk concentraat. Na het persen van deze druiven blijft er een drap over die nog zoveel kracht, smaak en structuur heeft dat men het zonde vond om hier niets mee te doen.

Men kwam er achter dat het toevoegen van deze drap aan gewone Valpolicella wijn een prachtige uitwerking had. Er vindt namelijk een tweede gisting plaats, hierdoor wordt niet alleen het alcoholpercentage hoger maar krijgt de wijn typische kenmerken van een Amarone.

Een perfect alternatief voor de Amarone!

Valpolicella

Veel mensen trekken in de zomer richting het Gardameer in het Noorden van Italië. Tussen het Gardameer en de stad Verona ligt het wijngebied Valpolicella. Een prachtige omgeving met schitterende wijngaarden op de heuvels. Hier maakt met de wijn Valpolicella, Valpolicella Ripasso, Amarone en Recioto. Bent u in de buurt?Dan is een bezoek aan dit prachtige wijngebied meer dan de moeite waard.

Corte Majoli

De drie neven, Flavio, Vanio en Frederico zijn sinds 1998 verantwoordelijk voor de wijnen van Corte Majoli. Zij houden er een hoge standaard op na en gebruiken uitsluitend druiven van de eigen wijngaarden.

Wijn info
Kleur:Rode wijnen
Land:Italië
Gebied:Valpolicella
Wijnhuis:Corte Majoli
Druivensoort:Rondinella, Corvinone, Corvina
Inhoud:75 cl
Terug naar het overzicht |

Valpolicella Ripasso Superiore 2021

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp