Vragen? Bel: 035 888 95 95

Domaine TempierBandol Rouge 2017

Bandol werd een echte appellation in 1941. Lucien Peyraud, oprichter van Domaine Tempier, heeft een grote bijdrage geleverd aan de wettelijk beschermde herkomstbenaming en de afbakening van de gebieden met hoogwaardige terroir-eigenschappen.

Met succes heeft hij zich ingezet voor het behoud en de herinvoering van een moeilijk ras als de mouvedre. Domaine Tempier is nog steeds een familiebedrijf, echter de talentvolle wijnmaker Daniel Ravier zwaait de scepter sinds 2000.

€ 39,99
Beperkte voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis

Domaine Tempier

Bandol werd een echte appellation in 1941. Lucien Peyraud, oprichter van Domaine Tempier, heeft een grote bijdrage geleverd aan de wettelijk beschermde herkomstbenaming en de afbakening van de gebieden met hoogwaardige terroir-eigenschappen. Met succes heeft hij zich ingezet voor het behoud en de herinvoering van een moeilijk ras als de Mourvèdre. Domaine Tempier is nog steeds een familiebedrijf, echter de talentvolle wijnmaker Daniel Ravier zwaait de scepter sinds 2000.

Domein

Hij deelt de passie tot behoud van authenticiteit en karakter met de familie Peyraud met als resultaat grote, klassieke wijnen, met respect voor traditie, terroir en de autochtone druivenrassen.

Daniel Ravier heeft de aanpak en de stijl gemoderniseerd in positieve zin zonder de bijzondere en authentieke stijl van Tempier op te geven. Het maximale behoud van de oude stokken met hun van nature bescheiden opbrengst combineert hij met de techniek van het verwijderen van groene trossen bij de jongere stokken.

De druiven die verder mogen rijpen worden zo beter gevoed en bereiken dankzij de gereduceerde opbrengst meer concentratie en een beter evenwicht. De aanstelling van Daniel Ravier bleek een uitstekende keuze. Zijn aanpak is inmiddels beloond met een derde ster in ‘Le classement des Meilleurs Vins'. De belangstelling is zo sterk toegenomen dat de beschikbare hoeveelheden mondjesmaat aan de importeurs worden toegewezen.

Wijn info
Kleur:Rode wijnen
Land:Frankrijk
Gebied:Bandol
Wijnhuis:Domaine Tempier
Druivensoort:Mourvèdre, Cinsault, Carignan
Inhoud:75 cl
© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp