Vragen? Bel: 035 888 95 95

Le Château Grange CochardMorgon Les Charmes 2019

Château Grange Cochard is een authentiek wijnchâteau gelegen in Morgon in de Franse regio de Beaujolais.
Deze rode wijn is vol energie en heeft smaken van rijp rood fruit en zwarte kersen. Hij is sappig met een goede fruitigheid, een vleugje aardsheid, mooie zuren en zachte tannines.

Bij de oogst worden de helft van de druiven ontdaan van steeltjes, terwijl de andere helft met steeltjes in een gesloten tank met koolzuurgas gaat. Dit heet 'carbonische maceratie', een moderne methode waarbij de druiven heel blijven in een met koolzuurgas gevulde tank. Hierdoor krijgt de wijn een zachtere tanninestructuur en meer fruitige aroma's.

€ 16,99
Op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis
Terug naar het overzicht |

Morgon Les Charmes 2019

Le Château Grange Cochard

Château Grange Cochard is een echt wijnkasteel in Morgon, een deel van de Beaujolais in Frankrijk.
De Beaujolais, genoemd naar de stad Beaujeu, ligt ten zuiden van Bourgogne, tussen Mâcon en Lyon. Hier draait alles om de Gamay Noir druif, met tien cru’s die deze druif centraal stellen. Morgon is een van de grootste cru's met ongeveer 1100 hectare. Grange Cochard heeft 9,5 hectare wijngaarden in dit gebied, inclusief een deel in de beroemde Côtes de Py.

In de wijnmakerij zorgen ze goed voor de druiven. Ze worden eerst gesorteerd op een triltafel die vocht en ongewenste bessen verwijdert. De temperatuur wordt laag gehouden tijdens de fermentatie, wat een zacht en langzaam proces geeft. Dit zorgt voor lange fermentatietijden, meestal 15 tot 20 dagen of langer.

Na de fermentatie worden de tanks geleegd en worden de gefermenteerde resten voorzichtig naar de pers verplaatst, zonder harde pompen te gebruiken. Het persen gebeurt zacht en langzaam om te voorkomen dat harde tannines in de wijn komen. De wijn rijpt bijna allemaal in Franse eiken vaten, sommige in oude eiken vaten en sommige in traditionele Bourgondische vaten.

Duurzaamheid is belangrijk voor Grange Cochard, ze zijn bezig met de overstap naar biologische landbouw.

Wijn info
Kleur:Rode wijnen
Land:Frankrijk
Gebied:Morgon
Wijnhuis:Le Château Grange Cochard
Druivensoort:Gamay
Inhoud:75 cl
Terug naar het overzicht |

Morgon Les Charmes 2019

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp