Vragen? Bel: 035 888 95 95
Siersma Wijnadvies
Filters tonen
1 resultaat
Sorteer:
Items per pagina:

Roter Veltliner

De Roter Veltliner is een interessante en unieke druivensoort afkomstig uit Oostenrijk. Deze inheemse variëteit gedijt voornamelijk in de regio's Wagram en Kamptal in Neder-Oostenrijk. Hier, in het prachtige Oostenrijkse landschap, vindt deze druif de ideale omstandigheden om te groeien en zijn karakteristieke smaak te ontwikkelen.

Smaak

Wat betreft de smaak, de Roter Veltliner staat bekend om zijn frisse en levendige karakter. De wijn die van deze druiven wordt gemaakt, heeft vaak een opvallende zuurgraad, die wordt gecombineerd met fruitige aroma's en tonen van witte peper. De smaak is meestal droog, met een goede structuur en een medium body. De Roter Veltliner biedt een uitstekende balans tussen fruitige en kruidige elementen, wat hem tot een interessante keuze maakt voor wijnliefhebbers die op zoek zijn naar iets unieks.

Culinaire avonturiers

De Roter Veltliner gaat uitstekend samen met verschillende gerechten. Vanwege zijn frisheid en zuurgraad is deze wijn een geweldige keuze om te combineren met zeevruchten, zoals oesters, garnalen en mosselen. De levendige smaak van de Roter Veltliner kan ook goed samengaan met lichtere gerechten zoals salades, geitenkaas en gegrilde groenten. Het is een veelzijdige wijn die zich goed aanpast aan verschillende smaken en gerechten, waardoor het een populaire keuze is voor culinaire avonturiers.

De Roter Veltliner is een verborgen schat in de Oostenrijkse wijnwereld. Met zijn unieke smaakprofiel en zijn vermogen om goed samen te gaan met diverse gerechten, biedt deze druivensoort een onvergetelijke ervaring voor wijnliefhebbers. Als je de kans krijgt om een fles Roter Veltliner te proeven, grijp die dan met beide handen aan en laat je verrassen door de prachtige smaken die deze Oostenrijkse wijn te bieden heeft.

Home > Roter Veltliner

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp