Vragen? Bel: 035 888 95 95
Siersma Wijnadvies
Filters tonen

Rusollo

De wijnen van Russolo onderscheiden zich door een volwassenheid en verteerbaarheid die wereldwijd worden gewaardeerd, vooral dankzij de variëteit in druiven en smaken.

Rino

Rino Russolo produceert wijnen in het noordoosten van Venetië, in de vlakte van Friuli genaamd Grave. Als de vierde generatie wijnmaker in zijn familie, die aan het eind van de 19e eeuw begon met wijn maken in de regio Pordenone, heeft Rino zijn cantina tegenwoordig gevestigd in San Quirino, te midden van de cru-wijngaarden van Ronco Calaj.

Deze wijngaarden worden aan de noordkant beschermd door de uitlopers van de Alpen, terwijl aan de zuidkant de Adriatische Zee zorgt voor voldoende vocht en een verfrissende zeewind, vooral in de middaguren. In deze regio spelen veel wijnmakers op 'safe' en plukken ze voor eventuele weersveranderingen. Gelukkig worden bij Russolo alleen echt rijpe druiven geoogst, waardoor de bitters in de wijn beheerst blijven en de aromatische expressie aanzienlijk toeneemt.

De wijnen genieten grote populariteit, zelfs in Italië zelf, ondersteund door hoge beoordelingen in de Gambero Rosso. De beschikbaarheid in Nederland is echter beperkt vanwege de grote vraag.

Home > Rusollo

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp