Vragen? Bel: 035 888 95 95
San Giovenale Home of Habemus
Filters tonen

San Giovenale

 

Het unieke wijnbedrijf San Giovenale vinden we in Blera, boven Rome en ten zuiden van Toscane. Dit is een enorme ‘rising star’ in de wijnwereld. Met een totale productie van slechts 10.000 flessen is deze producent uiterst exclusief te nomen. Toch weten de grote wijnjournalisten de wijnen van San Giovenale al heel goed te vinden. De wijnen die San Giovenale maken heten: Habemus.

Emanuele Pangrazi

San Giovenale is het geestenkind van Emanuele Pangrazi. Een man met een duidelijke visie en missie. Enkel het allerbeste fruit is toegestaan om zijn Habemus te maken.

Druivenrassen

Ook in de keuze van de druivenrassen is San Giovenale uitzonderlijk te noemen. Emanuele heeft onderzoek gedaan en slaat bewust de traditionele druiven uit de streek over. Hier staat aangeplant: Grenache, Shiraz, Tempranillo, Cabernet Franc en Carignan. Ook zeer beperkt heeft hij wat witte druiven aangeplant om enkel 300 flessen Rousanne en Marsanne te maken. Van deze laatste krijgen wij ook slechts 12 flessen per jaar. Een wijn die we echt moeten verdelen onder de liefhebbers!  

Home > San Giovenale

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp