Vragen? Bel: 035 888 95 95
Santocci een ijskoud familierecept
Filters tonen
1 resultaat
Sorteer:
Items per pagina:

Limoncello

Oorspronkelijk is limoncello ontstaan als likeur op basis van schillen die overbleven bij de productie van citroenen die werden gekweekt voor het maken van citroensap. De kwaliteit van de citroenen was enorm belangrijk voor deze opkomende “ sapindustrie”  en dit resulteerde in een bijzondere smaak van de schil. En met deze schillen werden eind 19e eeuw de eerste limoncello likeuren geproduceerd.

Helaas zijn er vanaf het begin van de vorige eeuw meer en meer producenten gekomen die citroenen alleen gingen kweken om een zo hoog mogelijke kleur- en smaak opbrengst van de schillen te behalen voor de productie van citroenlikeuren. Nu werd het vruchtvlees een bijproduct, en dat heeft vaak geleid tot een limoncello’s met een bittere smaak. Of zelfs limoncello’s met veel kleur-, geur en smaakstoffen.

Santocci

Santocci is altijd bij de kern en de traditie van de limoncello gebleven.

Zij gebruiken nog steeds de hoog kwalitatieve en natuurlijke citroenschillen die horen bij een met liefde en aandacht gekweekte citroen. Een citroen waaraan hoge kwaliteitseisen wordt gesteld  krijgt uit zichzelf een mooie schil.

Dat was generaties geleden al de reden om kostbare alcohol te vermengen met overgebleven citroenschillen, en zo denken zij er bij Santocci vandaag nog steeds over!

En dat zullen ze altijd blijven doen…

Home > Santocci

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp