Vragen? Bel: 035 888 95 95
Siersma Wijnadvies
Filters tonen
1 resultaat
Sorteer:
Items per pagina:

Trebbiano di Lugana

Trebbiano di Lugana is een witte druivensoort die zich onderscheidt in de Lugana-wijnstreek, gelegen aan de zuidelijke oever van het Gardameer in Veneto, Italië. Deze druif, ook wel bekend als Turbiana, vormt de kern van de Lugana-wijnen, die worden gekenmerkt door hun verfrissende karakter en uitstekende balans.

Gardameer 

De Trebbiano di Lugana gedijt goed in het microklimaat van de regio, waarbij de nabijheid van het Gardameer zorgt voor temperatuurmoderatie en een gunstige omgeving voor druivenproductie. De druiven staan bekend om hun dikke schil, wat resulteert in wijnen met een levendige zuurgraad en een rijke textuur.

Lugana

Lugana-wijnen, voornamelijk samengesteld uit Trebbiano di Lugana, manifesteren zich met frisse aroma's van wit fruit, florale tonen en een subtiele mineraliteit. Deze wijnen worden vaak gewaardeerd om hun uitstekende drinkbaarheid in hun jeugd, maar kunnen zich ook ontwikkelen met enkele jaren flesrijping.

Reputatie 

De Trebbiano di Lugana draagt bij aan de reputatie van Lugana als een gerespecteerd wijngebied, en de wijnen die hieruit voortkomen, genieten wereldwijd erkenning. Het vermogen van deze druif om wijnen van hoge kwaliteit te produceren, gecombineerd met de traditionele wijnbereidingsmethoden in Lugana, draagt bij aan de unieke aantrekkingskracht van deze witte wijnen uit de regio.

Home > Trebbiano di Lugana

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp