Vragen? Bel: 035 888 95 95
Villa de Varda Eeuwenoude traditie en vakmanschap
Filters tonen

Villa de Varda

Michele Dozan begon in het begin van de 19de eeuw een distilleerderij in het noorden van Italië in de regio Trentino. Inmiddels is de vierde generatie bij Villa de Varda alweer bezig om voort te zetten wat zo lang geleden begonnen is, het maken van heerlijke Grappa.

Met aandacht voor de idealen en diepgewortelde tradities van zijn voorouders is Dr. Luigi Dolzan een zeer gepassioneerde erfgenaam. Hij is in de leer geweest bij zijn grootvader en zijn vakbekwaamheid en inzet werden beloont door de Italiaanse president Carlo Azeglio Ciampi. Hij sloeg Dr. Dolzan, eigenaar en erfgenaam van Villa de Varda, tot Ridder van de Italiaanse Republiek.

Producten


Onder de strikte controle van een deze dr. Dolzan, produceert Villa de Varda veertien verschillende soorten mono-typische grappa's. Al deze Grappa’s, allemaal zorgvuldig gedistilleerd met de zogenaamde "de Varda Method", evenals fruit brandewijn en likeuren.

Traditie

De Dolzans zijn erfgenamen met een lange, indrukwekkende traditie van de wijnbouw en wijn bereiding die van generatie op generatie is overgedragen. Hiermee is een brug tussen verleden en heden gebouwd. Deze traditie wordt nog steeds voortgezet met Luigi's zonen Michele (sales manager) en Mauro (oenoloog en technicus). Volgens de leer van hun vader, hebben de twee broers voortdurend de zorg over het verkennen van de markt, alsmede de technologische veranderingen en innovaties, zodat zij een modern bedrijf met respect voor traditie kunnen voortzetten.

Home > Villa de Varda

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp