Vragen? Bel: 035 888 95 95

The Glenlivet18 Years Old

Deze fantastische 18 jaar oude Whisky heeft al vele prijzen mogen winnen en terecht. Deze whisky is niet turf gedroogd en heeft geen rokerige smaak. De Whisky wordt gerijpt op sherry en bourbon vaten. Dit geeft de Whisky een vanille aroma en een romige smaak en een subtiel zoetje.

Smaak notitie: kruidig met een mooie geur en smaak van eikenhout.

€ 109,99
Op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis

The Glenlivet 18 YO

Rijdend vanaf de plaats Dufftown de B9009 naar het zuiden volgend ziet men de Glenlivet distilleerderij aan de linkerkant van de weg in de vallei liggen. Dit is de vallei van de rivier de Livet, die langs The Glenlivet distilleerderij stroomt en uitmondt in de rivier de Avon. Glenlivet betekent gewoon "de vallei van de Livet". Deze fraaie 18 jaar oude Glenlivet heeft diverse gouden medailles gewonnen.

Proefnotitie

Kleur: vol amber. Neus: heerlijke aroma’s van honing en bloemen met zoete tonen van het sherry hout en een hele lichte toon van turf. Smaak: eerst heerlijke zoete en bloemige aroma’s dan ontwikkelen zich tonen van perzik, kruiden, toffee en noten. De afdronk is lang en aangenaam met een goed samenspel van de zoete en bloemige aroma’s met de kruidige en iets bittere tonen.

Geschiedenis

In 1824 werd de distilleerderij door George Smith opgericht, die als eerste, na invoering van de nieuwe belastingwet in 1823, een vergunning aanvroeg. Om zich tegen zijn boze buren, die nog illegaal bleven stoken, te beschermen kreeg George Smith van de hertog van Gordon twee pistolen. Deze zijn nog in het bezoekerscentrum te bezichtigen. Door het succes van The Glenlivet profiteerden ook de zo'n twintigtal distilleerderijen uit de omgeving van zijn bekende naam, door hun whisky ook onder de naam Glenlivet te verkopen. In 1880 deed de rechter de uitspraak, dat J.W. Smith het alleenrecht kreeg van Glenlivet en de andere distilleerderijen de naam Glenlivet alleen achter hun eigen naam mochten gebruiken. In het stillhouse van The Glenlivet staan vier wash stills en vier spirit stills, alle verwarmd met stroom. De whisky wordt op refill, bourbon en op sherryvaten gerijpt. De sherryvaten krijgen de laatste jaren de voorkeur. Het brouwwater komt uit een onderaardse bron de Josie's Well geheten. De bron is omgeven door een wit hek met de naam erop. Het koelwater komt uit de rivier de livet, die vlak langs de distilleerderij stroomt.

Productinformatie
Type:Whisky
Producent:The Glenlivet
Inhoud:70 cl
© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp