Vragen? Bel: 035 888 95 95

ZuidamMillstone 12 YO Sherry Cask

De icoon whisky van Zuidam! De Millstone 12 YO Sherry Cask is wereldwijd geroemd om zijn hoge mate van kwaliteit. Een volwassen Nederlandse whisky die zich kan meten met whisky's uit Schotland. De whisky is in 2013 bij de International Spirits Challenge bekroond met een zilveren onderscheiding.

€ 78,50
Op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis
Terug naar het overzicht |

Millstone 12 YO Sherry Cask

Proefnotitie

Een mooie volle mahonie kleur met een zeer delicate neus. Hier vinden we de prachtige, verfijnde fruitige aroma's gecombineerd met honing en vanille. In de mond heeft deze whisky van Zuidam een rijke honingachtige zoetheid met delicate kruidige tonen. De finish is lang met terugkerende eiken en vanille tonen. 

Zuidam

Millstone komt van de Nederlandse destilleerderij Zuidam. Een traditioneel familiebedrijf met kwaliteit hoog in het vaandel. Alle Single Malt Whisky van Zuidam is ambachtelijk vervaardigd in de traditionele distilleerderij. Grondslag aan deze fraaie whisky’s ligt meer dan 50 jaar ervaring in het distilleren van exclusieve gedistilleerde dranken en een constante zoektocht naar perfectie.

Millstone

Om de gemoute gerst te malen maakt Zuidam gebruik van windmolens. Buiten het gevoel voor nostalgie en vakmanschap wordt door het gebruik van windmolens ook het Nederlandse erfgoed gesteunt. Nog belangrijker is dat de traditionele molenstenen van de molens langzaam de gemoute gerst tot meel malen. Deze traditionele wijze van frezen veroorzaakt vrijwel geen verhoging van de temperatuur van het graan en spaart zodoende de heerlijke aroma's.

Productinformatie
Type:Whisky
Producent:Zuidam
Inhoud:70 cl
Terug naar het overzicht |

Millstone 12 YO Sherry Cask

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp