Vragen? Bel: 035 888 95 95

Hoe bewaar je wijn?

Wijnadvies blog op 6 augustus 2019
Hoe bewaar je wijn?

Een lange bewaarpotentie 

Wijn bewaar je het beste in een echte wijnkelder of een wijnklimaatkast. Mocht u niet over deze twee schitterende attributen beschikken dan zijn er genoeg manieren om ‘creatief’ te zijn. Maar toch is dan een iets minder lange bewaarpotentie van de wijn te verwachten. 

Wijnkelder 

Gemiddeld gezien is een wijnkelder nog net een minder geschikte plek om uw wijnen lang te bewaren. Dit komt vooral om dat de temperatuurswisselingen en vochtigheidsgraad per kelder enorm kunnen verschillen. Het aller beste een een vochtige kelder, al is dit niet altijd ideaal voor de etiketten, en een temperatuur die nooit wisselt.  

 Wijnklimaatkast 

‘Onder aan de streep’ is een wijnklimaatkast of een wijnbewaarkast het allerbeste om wijnen te bewaren. Er bestaan kasten waar je helemaal de exacte temperatuur en vochtigheidsgraad op in kan stellen. Daarnaast past een wijnklimaatkast ook mooi in de keuken waardoor u altijd en lekker vaak naar uw wijnvoorraad kan kijken. 

Creatieve oplossingen 

Denk hierbij aan kruipruimtes of donkere meterkasten. Hier is vaak de meest koele en constante temperatuur van het huis te vinden. Woont u in een flat dan beschikt u vaak in het souterrain over een berging. Dit zijn vaak ook uitstekende bewaarlocaties voor mooie wijnen. 

Home > Wijnadvies > Wijnadvies blog > Hoe bewaar je wijn?

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp