Vragen? Bel: 035 888 95 95

Alcoholvrije wijn

Wijnadvies nieuws op 6 januari 2022
Alcoholvrije wijn

Wat ga jij drinken?

Het is alweer januari, een maand waarin veel mensen alcohol laten staan. Maar wat nu? We missen toch dat glaasje wijn naast het avondeten en ook bij een kaasplankje kan een lekker glaasje wijn niet ontbreken. Daar hebben wij een oplossing voor! 

Luistertip: Onze podcast over alcoholvrije wijnen

Alcoholvrije wijn. Vroeger trokken we onze wenkbrauwen op bij het horen van deze term. Tegenwoordig zien we steeds meer alcoholvrije wijn (en andere dranken) op de markt komen welke zeker het proberen waard zijn. Waar eerst alleen gekeken werd naar het verwijderen van alcohol, wordt nu veel meer gekeken naar de combinatie met eten. Moet je de wijn dan laten staan als je geen alcohol mag of wilt drinken? Nee hoor! We hebben een ruime keuze alcoholvrije wijnen uit de wijnlanden Chili en Zuid-Afrika. 

Wijnland Chili 

Een aantal jaar geleden was Chili een wijnland met prima wijnen. Gewone, enigszins standaard wijnen. Tegenwoordig zien we wijnen van hoge kwaliteit met diepte, intensiteit en finesse. In Nederland zijn de Chileense wijnen niet meer weg te denken uit de schappen. Inmiddels zijn er veel enthousiaste wijnboeren, grote wijndomeinen en innovatieve wijncoöperaties om de Chileense wijnbouw naar een steeds hoger niveau te tillen. Bekijk hier de wijnen van Sinzero. 

Sinzero 

Een goed voorbeeld van zo'n innovatief wijnbedrijf is Sinzero. Sinzero heeft zich helemaal gespecialiseerd in het de-alcoholiseren van wijn. Er wordt dus eerst echt wijn gemaakt en later wordt de alcohol uit de wijn gehaald. Dit kan op twee verschillende manieren: Vacuüm en Spinning cone. Lees hier meer over op onze pagina over alcoholvrije wijnen. 

Wijnland Zuid-Afrika 

Een indrukwekkend landschap kun je wel zeggen. Prachtige natuurgebieden, zon, zee, strand, bergen en niet te vergeten heerlijke wijn. Zuid-Afrika heeft veel te bieden. Het land verbouwt zo’n beetje elk internationaal druivenras, maar staat nog steeds bekend om zijn eigen pinotage en de meeste aangeplante witte druif ‘steen’,oftewel chenin blanc. Bekijk hier de alcoholvrije wijnen van Lautus. 

Lees ook alles over low alcoholwijnen

Lautus 

In 2017 was het Reg Holder van Holder Vineyard die als eerste alcoholvrije wijnen ging maken in Zuid-Afrika. Zijn missie is om alcoholvrije wijnen te maken met dezelfde complexiteit, elegantie en finesse als zijn ‘echte’ wijnen. De alcoholvrije wijnen van Lautus vind je in Zuid-Afrika bij de toprestaurants, maar natuurlijk ook bij ons in de winkels en online.

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp