Vragen? Bel: 035 888 95 95

Kerststallenroute Baarn

Wijnadvies nieuws op 28 december 2019
Kerststallenroute Baarn

Kerst 2019

Rond Kerst 2019 wordt voor het 24ste achtereenvolgende jaar de kerststallenroute in Baarn georganiseerd. In zo'n 200 Baarnse tuinen staan kerststallen, die zichtbaar zijn vanaf de openbare weg. Men kan de route op eigen gelegenheid afleggen, bij voorkeur lopend en fietsend, maar ook per auto is mogelijk. De kerststallenroute kent een grote variatie: stallen, schilderijen, wandkleden, kinderkerststallen, et cetera. Deze kerststallen en kersttaferelen zijn voor het overgrote deel zelf door de deelnemers gemaakt.

Soep-Keuken

Ook nu is er grote behoefte aan herbergen om te schuilen voor de nacht en nieuwe krachten te krijgen voor de toekomst. Eén van die 'stallen' is de Soep-Keuken in Sir Lowry's Pass Village (een township niet ver van Kaapstad) aan de voet van het Schapengebergte in de Kaapprovincie (Zuid-Afrika). Een inwoonster (Pearl) kon de honger van de schoolkinderen niet werkeloos aanzien en startte een soepkeuken. Ze was even arm als haar omgeving, en was afhankelijk van hulp en bad om uitkomst.
De 'engel' kwam er door de Nederlandse familie Schaap, die op de helling een wijngaard had gekocht en nu voedsel inkoopt voor de keuken van Pearl. Dagelijks eten er ca. 150 kinderen twee keer per dag een gezonde voedzame maaltijd en er is verdere hulp bij het leren op school. Een praktische invulling van de kerstboodschap van licht, hoop en toekomst.

Schapengebergte

De 'stallen' zijn gemaakt van wijnkisten en bevatten beelden van de kinderen bij de keuken. De schapen, die opnieuw een verband leggen met het kerstverhaal, zijn gemaakt door plaatselijke kunstenaars van kralen en ander natuurlijk materiaal. Ze staan ook op de etiketten van de Skaap-wijnen, die op de hellingen groeien. Op de achtergrond ziet u het Schapengebergte.

De 'stal' is ingericht door Siersma Wijnadvies, die samen met de familie Schaap de Skaap-wijnen produceert. Zij importeren die exclusief naarNederland en dragen op die manier ook bij aan het goede doel.

Verdere informatie over de stichting: www.childrensfoodure.nl.

Home > Wijnadvies > Wijnadvies nieuws > Kerststallenroute Baarn

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp