Vragen? Bel: 035 888 95 95

Mousserende wijnen populairder

Wijnadvies nieuws op 2 maart 2016
Mousserende wijnen populairder

Bubbels aan de top

Champagne, cava, prosecco spumante en frizzante, ze hebben naast een frisse bubbel nog iets anders gemeen. Ze zullen de komende jaren namelijk de wijnmarkt gaan leiden. Volgens de voorspellingen van de internationale wijnexpositie Vinexpo in Bordeaux, zullen de mousserende wijnen, samen met rosé en premium labels de komende jaren aan kop gaan. En waarom ook niet? Champagne of een andere bubbel hoeft echt niet alleen gedronken te worden wanneer er iets te vieren valt.

Prosecco

Prosecco wordt verkocht als spumante en als frizzante, maar wat is het verschil? De prosecco’s die vaak wat lager qua prijs liggen, hebben een lagere koolzuurdruk van ongeveer 2,5 bar. Deze wijnen krijgen de term ‘frizzante’ op het etiket. De prosecco’s met ‘spumante’ op het etiket hebben een druk van 3,5 tot 5 bar en hebben dus meer bubbels.

Cava

De Spaanse champagne, al mogen we dat natuurlijk niet zeggen, want champagne mag alleen zo heten als het ook uit de Champagnestreek komt. Maar het productieproces komt overeen met die van de wereldberoemde Franse kwaliteitsbubbel, al worden er voor cava ook andere druiven gebruikt.

Champagne

Dat champagnes in een wat hoger prijssegment liggen, is bekend. Dat heeft voornamelijk te maken met het unieke terroir van de champagnestreek. En natuurlijk zijn er ook veel bubbels waar je nog eens extra voor de naam moet betalen. Een fles van dertig of veertig euro is normaal, maar je hebt altijd uitschieters. Neem bijvoorbeeld de Krug. Clos d’Ambonnay die over de toonbank gaan voor een luttele tweeduizend euro per fles, de Moët & Chandon, Dom Pérignon P3 Plenitude Brut voor de iets lagere prijs van rond de vijftienhonderd euro of de Moët & Chandon, Dom Perignon Oenothèque Rosé van zo’n duizend euro. Toch zijn die voor de meeste mensen een tikkie boven het budget. Gelukkig zijn er nog genoeg andere toppers te koop. 

Home > Wijnadvies > Wijnadvies nieuws > Mousserende wijnen populairder

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp