Vragen? Bel: 035 888 95 95

Nieuw binnen: Absolute top uit Duitsland!

Wijnadvies nieuws op 28 oktober 2022
Nieuw binnen: Absolute top uit Duitsland!

De top uit Duitsland

Wij hebben weer een 3-tal fantastische wijnen mogen toevoegen aan ons assortiment, namelijk de wijnen van Weingut Franz Keller. 2 verschillende soorten Grauburgunder (Pinot Gris/Grigio) en een Chardonnay die zich mag meten met de Grand Cru's uit de Bourgogne! Alle wijnen zijn van zeer hoge kwaliteit en zeer exclusief. 

Weingut Franz Keller

Weingut Franz Keller is gelegen in de Duitse streek Kaiserstuhl, in de wijnregio Baden. Baden is met 16.000 hectare aan wijnbouw het op twee na grootste wijngebied in Duitsland.
Franz Keller is een echte specialist in alle 'Burgundersoorten', zoals de Spätburgunder (Pinot Noir), Grauburgunder (Pinot Gris) en Weissburgunder (Chardonnay). Vooral de rode varianten genieten internationeel groot aanzien.

De Kaiserstuhl is het warmste en zonnigste wijngebied van Duitsland en heeft veelal vulkanische bodems die de perfecte wijnbouwomstandigeheden bieden voor de Burgundersoorten. Bij Weingut Franz Keller gebruiken ze alleen de beste, zorgvuldig geselecteerde druiven van de allerbeste wijngaarden en plots. Vervolgens rijpen deze wijnen in hun beste vaten, waardoor elke wijn een eigen unieke karakter krijgt. De wijnen hebben allemaal rijpingspotentie en beschikken over finesse en elegantie. Stuk voor stuk unieke Grand Cru's!

Er is maar een beperkte voorraad van de Keller wijnen, dus wees er snel bij!


Kähner Grauburgunder

Kähner is een expressieve, aangrijpende wijn gemaakt van 100% Grauburgunder. Een van de topstukken binnen de Oberbergener Bassgeige-wijngaard. De kleine terrassen zijn zo stijl dat ze alleen met de hand kunnen worden verbouwd. De grond geeft de wijn een fijn en pittig karakter. 
De wijn is gerijpt in barriques van 350 liter, die zorgen voor veel elegantie in de wijn. De Kähner is echt een hoogwaardige en moderne Grauburgunder te noemen!

Schlossberg Grauburgunder

De Schlossberg Achkarrer Grauburgunder is een prachtige strogele Duitse wijn gemaakt van 100% Grauburgunder.
Een prachtige wijn, met in de neus peren, rijpe appels en mooie minerale tonen. Een weelderig boeket wat ook wat wegheeft van geroosterde tonen.
Je proeft intense citrusvruchten, amandel, nougat en rijp fruit. Een lange en elegante afdronk maakt deze wijn compleet.
Weingut Keller staat bekend om hun hoge niveau Grauburgunder en de Schlossberg is hier geen uitzondering op.

Kirchberg Chardonnay

Deze Chardonnay van Franz Keller behoort tot de absolute top. De wijn heeft een prachtige goudgele kleur in het glas. Je ruikt tonen van nootachtig eiken, gele fruitaroma's, tropische fruitaroma's en een hint van boter. 
De wijn is elegant & robuust, heeft een levendige zuurgraad en een oneindige afdronk.
Je proeft gistachtige tonen, ziltigheid en souplesse.
Een ontzettend complexe chardonnay die zich mag meten met de Grand Cru's uit de Bourgogne.
Als Chardonnay liefhebber moet je deze wijn een keer gedronken hebben!

 

 

Home > Wijnadvies > Wijnadvies nieuws > Nieuw binnen: Absolute top uit Duitsland!

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp