Vragen? Bel: 035 888 95 95

NIEUW: De wijnen van Villa Blanche

Wijnadvies nieuws op 28 juni 2022
NIEUW: De wijnen van Villa Blanche

Prachtige prijs/kwaliteit

Sinds kort hebben wij de prachtige wijnen van Villa Blanche opgenomen in ons assortiment. Na de verschillende wijnen te hebben doorgeproefd, waren wij het unaniem eens dat deze wijnen over een fantastische prijs/kwaliteit verhouding beschikken!

Stuk voor stuk waren alle wijnen indrukwekkend, spannend en prachtig van smaak.
Er bestond bij ons dus ook geen enkele twijfel om de wijnen toe te voegen aan ons Franse assortiment!

Bekijk direct alle wijnen van Villa Blanche

Calmel & Joseph

Laurent Calmel & Jerome Joseph zijn de eigenaren van de wijnen van Villa Blanche. Dit duo zorgt ervoor dat hun wijnen tot de top behoren van de Languedoc-Roussillon.
In het bedrijf is Laurent de oenoloog. Hij heeft ontzettend veel ervaring opgedaan in wijnregio’s zowel binnen als buiten Frankrijk. Hij werkt samen met meer dan 50 wijnboeren uit de Languedoc. Hierbij is hij niet alleen betrokken bij het kopen van de druiven, maar ook bij het gehele proces van snoei tot oogst.

Jerome is verantwoordelijk voor het creatieve en commerciële gedeelte. Hij zorgt voor de marketing, uitstraling en verkoop van de wijnen.

5 soorten

Wij hebben besloten om in totaal 5 verschillende wijnen van Villa Blanche in ons assortiment op te nemen.

De Sauvignon Blanc is loepzuiver, fris en heeft mooie tonen van vers gemaaid gras en citrus. De Viognier is mooi floraal, zacht en zit vol met geel fruit. Uiteraard kon de Chardonnay niet ontbreken. Een prachtig volle chardonnay, met tonen van vanille, tropisch fruit en een duidelijke houttoets. Ook is het klassieke botertje liefelijk aanwezig in de wijn. 

De Pinot Noir is heerlijk om een klein beetje terug te koelen, voordat deze gedronken wordt. Je proeft aardbeien, bessen en de mooie zachte zuren maken de wijn compleet. Als laatste hebben wij gekozen voor de Syrah. Een volle wijn, met veel kruidige tonen, stevige aanzet en een lange, fruitige afdronk.

Het moge duidelijk zijn dat de wijnen van Villa Blanche zich kunnen meten met de top uit deze streek. Wijnen die je eigenlijk allemaal eens geproefd moet hebben!

Home > Wijnadvies > Wijnadvies nieuws > NIEUW: De wijnen van Villa Blanche

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp