Vragen? Bel: 035 888 95 95

NIEUW | Finca Bacara uit Spanje

Wijnadvies nieuws op 15 augustus 2023
NIEUW | Finca Bacara uit Spanje

Finca Bacara

Wij hebben sinds kort 2 nieuwe wijnen van het Spaanse wijnhuis Finca Bacara in ons assortiment. Finca Bacara is een jong wijnhuis, opgericht in 2016. Het doel van de wijmakers is om wijn te maken op de meest natuurlijke manier, met zo min mogelijk interventie en extra aandacht voor de druiven. Het wijnhuis is gelegen in de Spaanse wijnstreek Jumilla, aan de voet van de steden Alicante, Albacete en Murcia. 

Uitzonderlijk

De etiketten van de wijnen zijn zeer opvallend te noemen. Ze hebben vaak een mooie vormgeving met futuristische afbeeldingen. Daarnaast zijn ook de blends niet-alledaags. De Yeya is bijvoorbeeld een blend van Chardonnay en Moscatel. Dit zie je niet zo vaak!

Wij hebben 2 wijnen van Finca Bacara in ons assortiment, namelijk:

Yeya

Deze wijn combineert twee druivensoorten: Chardonnay en Moscatel. De Chardonnay-druif staat wereldwijd bekend om zijn rijke en boterachtige smaak, terwijl de Moscatel-druif geliefd is vanwege zijn aromatische en florale eigenschappen. De combinatie van deze druivensoorten resulteert in een harmonieus geheel.
De wijn heeft een heldere goudgele kleur. De wijn geeft verleidelijke aroma's vrij van tropisch fruit, zoals ananas en perzik, samen met subtiele bloemige tonen. Het resultaat is een wijn met een perfecte balans tussen fruitigheid en zachtheid.

3015 Sauvignon Blanc

Het jaar 3015 in de naam van de wijn verwijst naar de visie van het wijnhuis om wijnen te maken die de tand des tijds zullen doorstaan.
Je ruikt intense aroma's van citrusvruchten, zoals limoen en grapefruit. Deze worden aangevuld met hints van vers gemaaid gras en exotische bloemen. Je proeft sappige tonen van groene appel en perzik en het mondgevoel is levendig en knapperig met een aangename frisheid.

Aanbieding

Beide wijnen van Finca Bacara zijn de gehele maand augustus nog in de aanbieding voor €10.99!

 

 

Home > Wijnadvies > Wijnadvies nieuws > NIEUW | Finca Bacara uit Spanje

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp