Vragen? Bel: 035 888 95 95

Nieuwe Cairanne | Wat een ontdekking!

Wijnadvies nieuws op 3 december 2022
Nieuwe Cairanne | Wat een ontdekking!

Biologische Cairanne

Apis Melilifera is een 'Village Cru' van de welbekende Grenache, Syrah en Mourvedre blend. De wijn is vernoemd ter ere van de honingbijen die cruciaal zijn voor het bestuiven van de wijnstokken. Dit honingbijtje is ook terug te vinden in het logo van Boutinot. Daarnaast is deze wijn helemaal biologisch! Deze maand december onze Wijn van de Maand, ideaal voor de prachtige kerstdagen!

Smaak

De wijn is zeer uitnodigend. Mooi helder en fris in de neus. Er valt kers, donker pruimfruit, zoethout en chocolade te ontdekken in de mond. Dit is een sappige stijl Cairanne die een prachtige en verleidelijke afdronk heeft!

Bekijk ook onze documentaire over Boutinot

Boutinot

Paul Boutinot heeft zich aangesloten bij het illustere gezelschap van de “Rhône Riders”. Met Eric Monnin (Boutinot’s Franse wijnmaker) aan zijn zijde bestormen zij de zuidelijke dorpen van de Côtes du Rhône in hun zoektocht naar - perfect terroir én partners met flexibele faciliteiten voor de vinificatie en rijping van de wijnen.

De zoektocht heeft uitzonderlijke “single village” wijnen en een voortreffelijke Côtes du Rhône Village opgeleverd. Afkomstig uit onder andere Séguret en Cairanne en delen van Roaix, St. Gervais en Sablet. Eric Monnin vinifieert elk perceel afzonderlijk en voedt vervolgens de wijnen op in een combinatie van nieuwe vaten, oudere vaten en demi-muids (600 liter). De strenge selectie en het streven naar perfectie resulteert in verbluffend mooie Rhône wijnen, waarbij elke wijn op zich een prachtige weerspiegeling geeft van het terroir.

Home > Wijnadvies > Wijnadvies nieuws > Nieuwe Cairanne | Wat een ontdekking!

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp