Vragen? Bel: 035 888 95 95

Spanje de beste wijnproevers

Wijnadvies nieuws op 20 oktober 2015
Spanje de beste wijnproevers

Het Spaanse team wint het wereldkampioenschap blind wijn proeven in het Franse Chateauneuf-du-Pape. België kroont zich tot vicewereldkampioen en Zweden vervolledigt de top drie.

De deelnemers - twintig ploegen van vier personen - bogen zich vanochtend over twaalf wijnen, zes rode en zes witte, uit verschillende landen. De bedoeling was om voor elk van die wijnen het land van oorsprong, de belangrijkste druivensoort, de producent, de appellatie en het oogstjaar te bepalen.

Spanje, dat vorig jaar nog op de derde plaats eindigde, maakte zijn favorietenrol waar en haalde 140 punten. Het Belgische team, dat in 2013 eerste eindigde en vorig jaar ook tweede, scoorde twee punten minder dan het Spaanse viertal. De Verenigde Staten, die dit jaar voor de eerste keer deelnamen, strandden op de laatste plaats. Het Franse team, dat zich vorig jaar tot winnaar kroonde, werd vijfde. Onder de wijnen die de deelnemers moesten proeven, bevonden zich onder meer een Riesling van 2011 uit het Duitse Palatinat Rhenan, een Sauvignon uit 2013 uit Nieuw-Zeeland en een Châteauneuf-du-Pape uit 2007.

Home > Wijnadvies > Wijnadvies nieuws > Spanje de beste wijnproevers

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp