Vragen? Bel: 035 888 95 95

The Oxford Companion

Wijnadvies nieuws op 3 augustus 2015

Het heeft even geduurd, negen jaar om precies te zijn, maar eindelijk is hij dan af: De vierde editie van The Oxford Companion to Wine. In 1994 verscheen de eerste editie van de hand van Jancis Robinson en in september 2015 zal, eveneens onder supervisie van haar, de vierde editie verschijnen.  Jancis Robinson heeft voor deze editie samengewerkt met wijnspecialist: Julia Harding.

9 jaar van verandering

De derde editie van The Oxford Companion tot Wine kwam uit in 2006. Het is dus negen jaar geleden, en in die negen jaar is er een hoop gebeurt in de wijnwereld. Alleen al als je gaat kijken naar de landkaarten van de wijngebieden , dan  lijkt het alsof er aardverschuivingen hebben plaatsgevonden. Er zijn nieuwe producenten bijgekomen en natuurlijk zijn er ook beroemde namen van weleer die niet meer teruggevonden worden. Nieuwe technieken van het wijnmaken zijn naar voren gekomen. Wijnmaken wordt nu steeds meer beschouwd als een wetenschap.

Social Media

In het filmpje op onze website verteld Jansis Robinson ook over hoe de Social Media de wijnwereld wereldwijd heeft weten te veranderen. En hoe Frankrijk naar een tweede plek werd geduwd als het gaat om de plek waar het echte handelscentrum voor wijnen is gevestigd: namelijk Hong Kong!

***

Home > Wijnadvies > Wijnadvies nieuws > The Oxford Companion

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp