Vragen? Bel: 035 888 95 95

Top Raitings voor Esporáo

Wijnadvies nieuws op 28 mei 2020
Top Raitings voor Esporáo

Wine Enthusiast

In het ‘internationaal zeer gewaardeerde’ wijntijdschrift Wine Enthusiast van juni/ juli komen de Private Selection White en de Reserve Red van Esporáo fantastisch in het licht met geweldige noteringen. Esporáo is een pionier geweest van kwaliteitswijnen in Alentejo, Portugal. Heden ten dagen is het vooral een iconisch wijndomein dat de weerspiegeling is van de allerbeste kwaliteit. In zowel eenvoudige als ook topwijnen. 

Private Selection

De Private Selection is een serie van het beste van het beste wat Esporáo weet te maken. De witte variant is gemaakt van 100% Semillion en dat is behoorlijk uitzonderlijk te noemen. Deze wijn krijgt van de Wine Enthusiast 95 punten en behoort daarmee tot één van de allerbeste Semillions wereldwijd. Volgens het wijntijdschrift is het verstandig om deze wijn pas in 2023 te gaan drinken. Wij vinden hem nu al heel lekker! 

Reserve Red

De Reserve Red wordt ook heel goed beoordeeld in het blad. Deze krijgt 91 punten! De Esporão Red Reserva is gemaakt van Alicante Bouschet, Aragonez, Trincadeira en Cabernet Sauvignon. Deze druiven worden met de hand geplukt en vervolgens in kleine, temperatuur gecontroleerde tanks, gevinifieerd. Daarna komt de opvoeding op eiken houten vaten, 60% gaat op Amerikaans eiken en 40% op Frans eiken.

Bekijk hier de mooie website van Esporáo 

Home > Wijnadvies > Wijnadvies nieuws > Top Raitings voor Esporáo

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp