Vragen? Bel: 035 888 95 95

Roger ChampaultMenetou-Salon 2021

Letterlijk in de schaduw van het beroemde buurdorpje Sancerre liggen de wijngaarden van Menetou-Salon. Net als in Sancerre mogen er in dit wijndorp onder de gemeentenaam Menetou-Salon rode, witte en rosé wijnen gemaakt worden.

Maar uiteindelijk is de witte wijn de meest gemaakte en gedronken uit het wijndorp. Een witte wijn uit Menetou-Salon moet volgens de regels altijd volledig van Sauvignon Blanc gemaakt worden.

€ 17,50
Op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis

Menetou-Salon

Letterlijk in de schaduw van het beroemde buurdorpje Sancerre liggen de wijngaarden van Menetou-Salon. Net als in Sancerre mogen er in dit wijndorp onder de gemeentenaam Menetou-Salon rode, witte en rosé wijnen gemaakt worden. Maar uiteindelijk is de witte wijn de meest gemaakte en gedronken uit het wijndorp. Een witte wijn uit Menetou-Salon moet volgens de regels altijd volledig van Sauvignon Blanc gemaakt worden.

Roger Champault

Het wijnhuis Roger Champault is een familiebedrijf dat al 4 generaties wijnen maakt. Het wijnhuis bezit zowel wijngaarden in Sancerre als in Menetou-Salon,

smaak

Bleekgeel. In de geur expressief met veel fruit en grassig. In de mond sappig, licht en vriendelijk met relatief rustige zuren en een lange afdronk. Bekijk hier de website van Roger Champault  

Wijn info
Kleur:Witte wijnen
Land:Frankrijk
Gebied:Menetou Salon
Wijnhuis:Roger Champault
Druivensoort:Sauvignon Blanc
Inhoud:75 cl
© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp