Vragen? Bel: 035 888 95 95

Quinta de RomaneiraL.B.V. 2014

40% Touriga Nacional, 30% Touriga Franca, 20% Tinta Roriz en 10% Tinto Cão

De wijngaarden zijn in terrasvorm aangelegd, zoals in bijna de gehele Douro-vallei. Romaneira's wijngaarden hebben alle de A-status. De druiven voor deze wijn komen uitsluitend van eigen wijngaarden in Cotas, Alijó, in het hart van de Douro Vallei.

€ 17,50
Op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis
Beoordeling

Onze app gebruikers beoordelen deze wijn met een:

4.0/5

Quinta da Romeneira

De geschiedenis van Quinta da Romeneira, een conglomeraat van dertien quintas, begint als port-producent in 1872. De druiven die worden geoogst worden doorverkocht aan Taylor's, één van de meest bekende Port-shippers. In 1967 wordt de Quinta aangekocht door een architect, Antonio Borges Vinagre. Hij heeft het plan om de inmiddels ietwat vervallen Quinta weer in de originele staat te herstellen, maar zijn dood belet dat. Zijn dochter erft de Quinta en haar man, de heer Soares da Costa, vat de plannen van zijn overleden schoonvader op. Beetje bij beetje knapt de Quinta op en wordt hij in zijn oude luister hersteld.

AXA

In 2004 neemt Christian Seely namens AXA de Quinta over. Hij heeft grootse plannen. Onder andere moet de Quinta worden omgebouwd tot een zeer luxe vakantieoord voor de welgestelden (dat project is gerealiseerd en de naam is nu "Romaneira, Quinta do Sonhos" (Romaneira, Quinta der Dromen").

Wijn info
Kleur:Zoete wijnen
Land:Portugal
Wijnhuis:Quinta de Romaneira
Druivensoort:Touriga National, Touriga Franca, Tinto Cão, Tinta Roriz
Inhoud:75 cl
© 2021 Siersma Wijnadvies