Vragen? Bel: 035 888 95 95
Anjou Ook bekend van de duif
Filters tonen

Anjou

Anjou is een wijnstreek in het hart van de Loire-vallei in Frankrijk. De streek is vooral bekend om zijn witte wijnen, gemaakt van de Chenin Blanc-druif. Anjou heeft echter ook een aantal uitstekende rode en roséwijnen op zijn naam staan.

Het klimaat

Het klimaat van Anjou is mild en vochtig, wat ideaal is voor de Chenin Blanc-druif. Deze druif gedijt goed in de kalkrijke bodems van de regio en kan zowel droge als zoete wijnen produceren. De bekendste witte wijnen van Anjou zijn de droge Savennières en de zoete Coteaux du Layon.

Anjou produceert ook rode wijnen van de Cabernet Franc-druif, die bekend staan om hun fruitige aroma's en fijne tannines. Roséwijnen worden ook geproduceerd in Anjou, voornamelijk van de Grolleau-druif.

Naast de Chenin Blanc-, Cabernet Franc- en Grolleau-druiven, worden er ook andere druivensoorten verbouwd in Anjou, zoals de Chardonnay, de Gamay en de Pinot Noir.

Een belangrijke rol

Anjou is een van de grootste wijngebieden in de Loire-vallei en de wijnproductie speelt een belangrijke rol in de economie van de regio. Veel wijnboeren in Anjou hebben zich de afgelopen jaren gericht op duurzame wijnbouw, waarbij er aandacht is voor de bescherming van het milieu en het behoud van de biodiversiteit.

Het bezoek waard

Als u op zoek bent naar verfijnde witte wijnen of fruitige rode en roséwijnen, dan is Anjou zeker een bezoek waard. Het gebied biedt niet alleen heerlijke wijnen, maar ook prachtige landschappen en historische bezienswaardigheden.

Home > Anjou

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp