Vragen? Bel: 035 888 95 95
The Isle of Arran
Filters tonen

Geschiedenis van Arran

Een prachtig Whisky huis gelegen in Scotland, om specifieker te zijn, Isle of Arran. Een eiland gelegen ten hoogte van de westkust van Glasgow. Het Whisky huis heeft een rijke geschiedenis als het gaat om distilleren van Whisky’s en had een zeer goede reputatie rond 1800.

In die tijd werkt er door verschillende bedrijven whisky gestookt op het eiland, totdat kwantiteit het van kwaliteit won. In 1837 werd de laatste nog werkende distilleerderij van Arran gesloten. In 1994 was het de familie Currie die de firma Arran nieuw leven heeft ingeblazen. Zij hebben op het eiland Arran, in het noordwesten bij Lochranza, een nieuwe distilleerderij geopend niet ver van de plek waar de oude distilleerdij heeft gestaan.

Microklimaat

Het ligging van de distilleerdij profiteert van het microklimaat van het eiland. Het eiland heeft verschillende bergen en genereert frisse berglucht en daarnaast geeft de zee een ziltige bries. Een perfect klimaat voor de rijping van de Whisky’.

Assortiment

Het assortiment bestaat uit een zeer divers aanbod. Van een neutrale Malt tot oud gerijpte Whisky’s. Daarnaast heeft het huis ook speciale Whisky’s, bijvoorbeeld een Whisky die is gelagerd in vaten waar de Amarone wijn in heeft gerijpt.

2e distilleerdij

Momenteel is Arran bezig met het bouwen van een 2e distilleerdij in Lagg, het zuiden van het eiland. Verwacht word dat deze in 2019 in productie word genomen.

Home > Arran

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp