Vragen? Bel: 035 888 95 95
Azienda Uggiano
Filters tonen

Azienda Uggiano

In de vroege jaren '70 stichtte wijnmaker Giuseppe Losapio Azienda Uggiano en ontwikkelde gestaag het landgoed in San Vincenzo a Torri. Het is nu een vooraanstaande producent in de Chianti Colli Fiorentini-zone. Met 100 hectare wijngaarden op de heuvels, zowel in Colli Fiorentini als rond het naburige Chianti Classico bij San Casciano, produceert Uggiano klassieke en stijlvolle Toscaanse rode wijnen, voornamelijk van de belangrijkste druivensoorten van de regio zoals Sangiovese en Canaiolo. Soms wordt er een vleugje Merlot toegevoegd voor extra romigheid.

Montespertoli

De Sangiovese- en Canaiolo-druiven komen van de uitgestrekte wijngaarden van Uggiano, die zich uitstrekken over de heuvels die Montespertoli met Montelupo Fiorentino en San Casciano Val di Pesa verbinden. Het onderscheidt zich door een uitzonderlijke kwaliteit-prijsverhouding, variërend van sappige instapniveau Chianti tot indrukwekkende stevige Riserva-wijnen. In 2015 droeg de familie Losapio het bedrijf over aan het jonge maar ervaren managementteam van Uggiano, met onder andere commercieel manager Giacomo Fossati en Daniele Prosperi. Hierdoor blijft de kwaliteit van het wijnhuis gewaarborgd.

Azienda Uggiano belichaamt de schoonheid en traditie van Toscane, gecombineerd met passie, nauwgezetheid en aandacht voor het productieproces.

Home > Azienda Uggiano

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp