Vragen? Bel: 035 888 95 95
Siersma Wijnadvies
Filters tonen
1 resultaat
Sorteer:
Items per pagina:

Bardolino

Bardolino is een gerenommeerd wijndorp gelegen aan de oostelijke oever van het Gardameer, in de provincie Verona, Italië. Dit pittoreske dorp staat bekend om zijn historische wijnproductie en is een belangrijk centrum in de Bardolino-wijnregio.

Druivenrassen

De wijngaarden van Bardolino profiteren van een gunstig klimaat en een vruchtbare bodem, waardoor optimale omstandigheden ontstaan voor de teelt van druiven, met name de inheemse Corvina Veronese, Rondinella, Molinara en Rossignola-variëteiten.

Producenten 

De lokale wijnproducenten in Bardolino hebben zich toegewijd aan het behoud van de traditionele wijnbouwpraktijken en de productie van hoogwaardige wijnen. Het gebied staat vooral bekend om zijn lichte en fruitige rode wijnen, waarbij de Bardolino DOC-classificatie een leidende rol speelt.

Tourisme 

Bardolino verwelkomt jaarlijks talloze wijnliefhebbers en toeristen die geïnteresseerd zijn in de rijke wijntraditie van het dorp. Verschillende wijnhuizen openen hun deuren voor bezoekers, die de gelegenheid hebben om de lokale wijnen te proeven en meer te leren over het wijnproductieproces.

Bezienswaardigheden

Naast de wijngaarden biedt Bardolino ook een charmante omgeving met historische bezienswaardigheden, lokale markten en schilderachtige straatjes. Het dorp is een uitstekende bestemming voor liefhebbers van wijn en cultuur, waar men kan genieten van de unieke combinatie van traditionele wijnproductie en het prachtige Italiaanse landschap.

Home > Bardolino

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp