Vragen? Bel: 035 888 95 95
Bibi Graetz
Filters tonen

Bibi Graetz

Bibi Graetz is een kolkend vat vol passie en emoties. De kunstenaar plant zijn sterke persoonlijkheid over op zijn wijngaard en al zeker op de Testamatta, het vlaggenschip van het domein: een loepzuivere Sangiovese met een indrukwekkende afdronk.

Graetz heeft roots in Noorwegen. Zijn ouders maakten de oversteek naar Italië en kochten een landgoed met wijngaarden in de heuvels van Fiesole. Lange tijd keek echter niemand om naar het teeltgebied zelf. Bibi Graetz wilde zijn artistieke ouders achterna en besloot die ambitie te vertalen in de aanplanting van wijnstokken op de merge, klei-, zandgronden van Toscane.

Creatief proces

Elke artiest worstelt met zijn of haar creatief proces. Bibi Graetz beet aanvankelijk zijn tanden stuk op de bereiding van wijn. Maar dat ‘stukbijten’ werd ‘doorbijten’. Na vier jaar in de leer te zijn geweest bij ervaren wijnmakers, voelde hij genoeg métier in de vingers om volop de wijnmakerij te omarmen.

Dat rendeerde snel. Al op de VinExpo 2003 in Bordeaux werd hij ontdekt als grote belofte met zijn rode wijn. Inmiddels heeft Graetz een uitstekende reputatie opgebouwd bij de kenners met zijn fijne wijnen, die allemaal een origineel Bibi Graetz-motief dragen - de schilder in hem blijft aanwezig.

Door al dat succes volstaan de oorspronkelijke twee hectare op het landgoed van zijn ouders niet meer. Graetz heeft een samenwerking op poten gezet met bevriende wijnbouwers - zo krijgt hij druiven voor zijn landgoed-wijn Casamatta.

Home > Bibi Graetz

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp