Vragen? Bel: 035 888 95 95
Bobal Beleefd & Brutaal
Filters tonen

Bobal

Bobal is een blauwe Spaanse druif die voornamelijk groeit in regio's zoals Valencia en Utiel-Requena. Deze druif staat bekend om zijn veelzijdigheid en wordt gebruikt voor zowel rode wijn als rosé.

Kenmerken

Bobal-druiven hebben dunne schillen en geven wijn met frisse zuren. Ze maken wijnen met een diepe kleur, wat ze aantrekkelijk maakt voor liefhebbers van stevige, rode wijnen. Deze druif gedijt goed in verschillende klimaten en is bestand tegen vorst, wat handig is voor wijnboeren.

Stijlen van Bobal-wijnen

  1. Rode Wijn: Bobal wordt vaak gebruikt om stevige rode tafelwijnen te maken. Deze wijnen hebben een typische smaak van rood fruit en zijn lekker fris. Ze zijn perfect voor dagelijkse momenten van plezier.

  2. Rosé: Bobal is ook geschikt voor het maken van roséwijnen. Deze rosés zijn fris, fruitig en hebben vaak hints van aardbeien en rode bessen. Ze zijn lekker op een zonnige dag.

Houtrijping en Expertise 

Hoewel Bobal-wijnen meestal niet lang in houten vaten worden bewaard vanwege de neiging van de druif om snel te oxideren, is het niet onmogelijk. Het vraagt echter wel wat ervaring van de wijnmaker om de juiste balans te vinden tussen de druif en het hout. Hierdoor kunnen sommige Bobal-wijnen wat extra smaak en structuur krijgen.

Home > Bobal

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp