Vragen? Bel: 035 888 95 95

Chozas CarrascalMateria 2017

In de schoolboekjes van de wijnacademie staat geschreven dat de Bobal niet geschikt is om op eiken te laten rijpen. Wij hebben deze schoolboekjes inmiddels in de openhaard gegooid, want deze Materia bewijst dubbel en dwars het tegendeel.
Chozas Carrascal heeft op papier al de allerbeste wijngaarden om ook de allerbeste Bobal ter wereld te maken. Dit hebben ze gelukkig dan ook weten te realiseren door kennis, natuur en de beste apparatuur bij elkaar te brengen.

Deze Materia heeft 16 maanden op eiken gerijpt en is diep donker van kleur. De geur is rijk en intens met tonen van geconcerteerd bessensap en vers gemalen koffie. De geur gaat verder door in de smaak. Met 15 procent alcohol is de Materia een zware jongen. Toch is de alcohol prachtig ingepakt.

Bent u normaal altijd fan van een Amarone? Probeer dan Materia!

Niet op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis

Chozas Carrascal

Pure Spaanse wijnen

Soms zeggen beelden veel meer dan 1000 woorden! Dit zijn prachtige beelden van de oogst van 2018 bij Chozas Carrascal. Een Spaans wijnbedrijf in de buurt van Valencia. Hier worden ongekende mooie wijnen gemaakt van druiven zoals Bobal en Macabeo. Puur en eerlijk met enorm veel karakter!

Chozas Carrascal 

Chozas Charrascal is een echt familiebedrijf, met vader en moeder als wijnliefhebbers, en zoon en dochter als wijnmaker en marketeer. De familie heeft een visie van respect voor traditie, maar ook het gebruik van innovatie om hun wijnen op een hoger niveau te tillen. Ze verwoorden dit zelf het mooiste: "Challenging and questioning the established views are in our genes. We respect and value the traditional techniques, but we want always to go further and add innovation." Een voorbeeld hiervan is het gebruik van beton in plaats van RVS om de wijnen te laten vergisten. Met de dikkere wanden en de opvallende eivorm is er voldoende isolatie én natuurlijke circulatie van het druivenvocht. 

Lees meer over Chozas Carrascal

Wijn info
Kleur:Rode wijnen
Land:Spanje
Wijnhuis:Chozas Carrascal
Druivensoort:Bobal
Inhoud:75 cl
© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp