Vragen? Bel: 035 888 95 95
Campo de Borja verlengstuk van Navarra

Campo de Borja

Campo de Borja is de meest westelijk gelegen zone van Aragón en geografisch gezien is het een voortzetting van zuid Navarra. De wijngaarden liggen ten zuiden van de Ebro, op een hoogte van 350 tot 700 m, en gaan van het plateau van Moncayo tot de glooiende heuvels in het oosten. Campo de Borja ontving in 1980 de D.O. status.

Bodem & klimaat

De bodem bestaat voornamelijk uit bruine, zanderige aarde met kalksteen; het steenachtige karakter bevordert de drainage. De bodem is rijk aan calcium en silicium. De hoogte en bodem zijn heel geschikt voor het produceren van kwaliteitswijnen. Het terrein is algemeen vrij kaal en de wijngaarden zijn omgeven door vele graanakkers. Er is relatief weinig neerslag ( 350 mm per jaar) maar de wintermist maakt veel goed.

Druiven

De wijngaarden van Campo de Borja bestonden vroeger hoofdzakelijk uit Garnacha, tegenwoordig aangevuld door Cabernet Sauvignon en Tempranillo. Deze assemblages geven wel aanzienlijk betere resultaten en verminderen het risico op voortijdige oxidatie van de wijn.

Cabernet en Tempranillo worden voornamelijk aangeplant op de hoger gelegen delen, Garnacha op de drogere, warmere plateau's. Momenteel zijn er ook veelbelovende testen met Merlot, Moscatel en Chardonnay.

Home > Campo de Borja

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp