Vragen? Bel: 035 888 95 95
Castelão De grote onbekende
Filters tonen
2 resultaten
Sorteer:
Items per pagina:

Castelão

Castelão, ook wel bekend als Periquita, is een rode druivensoort die voornamelijk wordt geteeld in Portugal. Het is een van de meest aangeplante druivensoorten in het land en wordt vooral verbouwd in de regio's Setúbal en Alentejo.

Robuuste druif

De Castelão-druif is robuust en heeft een dikke schil, wat resulteert in wijnen met een diepe kleur en veel tannines. De druif rijpt laat en kan goed tegen warme en droge omstandigheden. Dit maakt het een populaire keuze in de warmere wijnbouwgebieden van Portugal.

Eigenschappen

De wijnen die worden gemaakt van de Castelão-druif zijn over het algemeen fruitig en hebben aroma's van bramen, kersen en pruimen, samen met subtiele kruidige tonen. Naarmate de wijn ouder wordt, ontwikkelt deze meer complexiteit en kunnen er tonen van leder en tabak ontstaan.

Vaak geblend 

Castelão wordt vaak geblend met andere Portugese druivensoorten, zoals Touriga Nacional en Aragonês, om wijnen te creëren met meer diepte en complexiteit. De druif wordt ook gebruikt om rode port te maken, waar het een belangrijk ingrediënt is in de blend.

Home > Castelão

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp