Vragen? Bel: 035 888 95 95
. .
Filters tonen
1 resultaat
Sorteer:
Items per pagina:

Caves da Cerca

Caves da Cerca zag het levenslicht aan het begin van de 20e eeuw als het persoonlijke project van Albano de Carvalho Sardoeira. Toen hij eigenaar was van diverse wijngaarden in en rondom de gemeente Amarante in Noord-Portugal, besloot Albano na zijn opleiding als fysicus en chemicus om zijn eigen boerderij te gebruiken voor het verbouwen van wijn. Op het landgoed stond een oud 18e-eeuws huisje genaamd Casa da Cerca.

Kwaliteitsboost 

Zijn wijnen werden al snel zeer geliefd en in 1957 koos Albano ervoor om extern kapitaal aan te trekken om zijn wijnen een kwaliteitsboost te geven. Samen met zijn nieuwe partners richtte hij de vereniging Caves da Cerca op. Ondanks de vele veranderingen in de afgelopen eeuw heeft het behoud van het oorspronkelijke familiekarakter altijd centraal gestaan!

São João da Pesqueira

Vanaf de oprichting heeft Caves da Cerca nationaal en internationaal lof gekregen voor hun uitzonderlijke Vinho Verde-wijnen. Echter, hun ambitie ging verder dan deze prachtige producten. In 2002 startten ze een project in São João da Pesqueira, een afgebakend gebied in het aangrenzende Douro-gebied. Dit ambitieuze project had als doel om zowel DOC Douro-wijnen als Port te produceren. Als onderdeel van dit project bouwde het wijnhuis een nieuwe wijnmakerij in Quinta do Cerca en verwierf het enkele wijngaarden in de gemeenten Sabrosa en Tabuaço. Inmiddels heeft het wijnhuis een indrukwekkende lijn van Douro-wijnen en produceert het ook een aantal prachtige Ports.

Bekijk hier de website van Caves de Cerca

Home > Caves da Cerca

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp