Vragen? Bel: 035 888 95 95
Château Giscours
Filters tonen
1 resultaat
Sorteer:
Items per pagina:

Château Giscours

Château Giscours, een majestueus wijndomein gelegen in de beroemde Bordeaux-regio van Frankrijk, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 14e eeuw. Oorspronkelijk opgericht als een versterkte toren in de Middeleeuwen, werd Giscours later omgevormd tot een wijndomein en begon het zijn reputatie op te bouwen als producent van hoogwaardige Bordeaux-wijnen.

Cruse

In de 19e eeuw werd Château Giscours eigendom van de familie Cruse, die het landgoed moderniseerde en uitbreidde. De wijngaarden werden herbeplant met Cabernet Sauvignon, Merlot en Cabernet Franc, druivensoorten die goed gedijen in de specifieke terroir van de Margaux-appellatie. De wijnen van Giscours kregen gestaag erkenning voor hun elegantie en complexiteit.

Eric Albada Jelgersma

Een belangrijk keerpunt in de geschiedenis van Château Giscours vond plaats in de jaren 90, toen het domein werd overgenomen door de Nederlander Eric Albada Jelgersma. Deze gepassioneerde wijnliefhebber en ondernemer bracht vernieuwing en investeringen naar Giscours, waardoor het landgoed een nieuwe bloeiperiode tegemoet ging.

Modernisering

Onder Albada Jelgersma's leiding werden de faciliteiten gemoderniseerd en werden nieuwe technologieën geïntroduceerd om de wijnproductie te verbeteren. De wijngaarden werden nauwgezet beheerd, met aandacht voor duurzaamheid en respect voor het unieke terroir van Giscours. Deze inspanningen resulteerden in wijnen die de traditionele elegantie van Margaux behielden, maar ook een modernere benadering van wijnmaken weerspiegelden.

Bekijk ook onze documentaire over Bordeaux

Aanzien

Château Giscours bleef onder Albada Jelgersma's eigendom en toezicht gestaag groeien in aanzien, en de wijnen ontvingen lof van zowel kenners als liefhebbers. Het vermogen van het landgoed om de rijke geschiedenis te combineren met eigentijdse innovatie maakte het tot een voorbeeld van succes in de Bordeaux-wijnwereld.

Home > Château Giscours

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp