Vragen? Bel: 035 888 95 95
Siersma Wijnadvies
Filters tonen

Château Latour

Château Latour, gelegen in de gerenommeerde Pauillac-regio van de Bordeaux-wijnstreek, staat wereldwijd bekend als een van de meest prestigieuze en historische wijndomeinen. Met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 14e eeuw, heeft Château Latour een iconische status verworven voor het produceren van wijnen van uitzonderlijke kwaliteit en elegantie.

De wijngaarden van Château Latour beslaan ongeveer 78 hectare en zijn beplant met de traditionele Bordeaux-druivenrassen, waaronder Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, en Petit Verdot. Het terroir van de regio, gekenmerkt door grindachtige bodems en gunstige klimatologische omstandigheden, draagt bij aan de unieke expressie van de wijnen.

Château Latour heeft een opmerkelijke reputatie opgebouwd door zijn streven naar perfectie in elke fase van de wijnproductie. De druiven worden met de hand geoogst en zorgvuldig geselecteerd om alleen de beste kwaliteit te waarborgen. De vinificatie vindt plaats in state-of-the-art faciliteiten, waar moderne technologie wordt gecombineerd met respect voor traditionele wijnbereidingsmethoden.

Een bijzondere kenmerk van Château Latour is de beslissing om enkele jaren geleden af te stappen van het Bordeaux-handelssysteem van directe verkoop na de oogst en primeuraanbiedingen aan de markt. In plaats daarvan geven ze nu elk jaar een jaargang vrij waarvan ze vinden dat deze optimaal is om direct van te genieten, hoewel de wijnen van Château Latour ook bekend staan om hun uitstekende bewaarpotentieel.

Château Latour's wijnen, waaronder legendarische jaargangen zoals de 2010 met een perfecte score van 100 punten, worden wereldwijd beschouwd als symbolen van excellentie en zijn geliefd bij verzamelaars en wijnliefhebbers. De diepe granaatkleur, krachtige aroma's en complexe smaakprofielen maken de wijnen van Château Latour uniek en onderscheidend.

Home > Château Latour

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp