Vragen? Bel: 035 888 95 95

Château LatourPremier Grand Cru Classé 2015

In het zonnige jaar 2015 werden wijnen van Château Latour geproduceerd met een uitgesproken structuur. De groeicyclus startte op 12 april, waarbij de knoppen van de Cabernet Sauvignon laat tot bloei kwamen. Het daaropvolgende uitzonderlijk milde weer bevorderde echter een optimale groei van de wijnstokken, die in volle bloei stonden op 3 juni. Het jaar kenmerkte zich door extremen, met buitengewoon hete en droge periodes in juni en juli (gemiddelde kleurverandering op 3 augustus), gevolgd door nattere omstandigheden, vooral in augustus en september.

Begin september was warm en zonnig, maar een zeer regenachtige periode (60 mm in 2 dagen) in de tweede week verzwakte de bessen. De daaropvolgende weken waren turbulent, met afwisselende perioden van overvloedige regen en intense zon, wat nauwlettend toezicht vereiste om de ontwikkeling van botrytis te voorkomen. Dankzij de verhoogde inspanningen van het team slaagde men erin om een wijn te produceren met uiterst gezonde bessen van hoge kwaliteit. De oogst van de eerste Merlot-percelen begon op 15 september, en het plukken van de laatste Cabernet Sauvignon-percelen was voltooid op 10 oktober.

De 2015 Latour is een blend van 97,1% Cabernet Sauvignon, 2,6% Merlot en 0,3% Petit Verdot. In het glas onthult de Latour een diep robijnrode kleur. De neus is uitzonderlijk elegant met prachtige aromatische zuiverheid. In de mond presenteert de wijn zich genereus en krachtig, met een zijdezacht mondgevoel en volle, fluweelzachte tannines. Boordevol energie, biedt de afdronk buitengewone precisie en een indrukwekkende lengte.

€ 950,00
1 op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis
Terug naar het overzicht |

Premier Grand Cru Classé 2015

Château Latour

Château Latour, gelegen in de gerenommeerde Pauillac-regio van de Bordeaux-wijnstreek, staat wereldwijd bekend als een van de meest prestigieuze en historische wijndomeinen. Met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 14e eeuw, heeft Château Latour een iconische status verworven voor het produceren van wijnen van uitzonderlijke kwaliteit en elegantie.

De wijngaarden van Château Latour beslaan ongeveer 78 hectare en zijn beplant met de traditionele Bordeaux-druivenrassen, waaronder Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, en Petit Verdot. Het terroir van de regio, gekenmerkt door grindachtige bodems en gunstige klimatologische omstandigheden, draagt bij aan de unieke expressie van de wijnen.

Lees verder

Wijn info
Kleur:Rode wijnen
Land:Frankrijk
Gebied:Pauillac
Wijnhuis:Château Latour
Druivensoort:Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc
Inhoud:75 cl
Terug naar het overzicht |

Premier Grand Cru Classé 2015

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp