Vragen? Bel: 035 888 95 95
Château Soucherie Gastronomisch multi inzetbaar
Filters tonen

Château Soucherie

Château Soucherie, gelegen op 25 kilometer ten zuidwesten van Angers, is een must-visit bestemming voor iedereen die de Loire regio bezoekt. Dit imposante kasteel ligt prachtig tussen de wijngaarden, net buiten het dorp Beaulieu sur Layon. Naast het produceren van wijn, biedt Château Soucherie ook luxe chambres d'hôtes, gîtes en ruimtes voor grootschalige bijeenkomsten.

Familie Beguinot

Hoewel Château Soucherie een lange geschiedenis heeft, begon de productie van wijn pas in 1952 toen het landgoed in handen kwam van een wijnmakersfamilie. Sinds de overname in 2007 door de familie Beguinot, heeft het huis een enorme groei in kwaliteit doorgemaakt. Zo werden de kelders gerenoveerd en voorzien van moderne wijnmaakapparatuur. Ook de wijngaarden werden aangepakt en er werd meer aandacht besteed aan kwaliteit en terroirexpressie in de wijnen.

Thibaud Boudignon

Wijnmaker Thibaud Boudignon streeft naar wijnen die het terroir laten spreken en dit resulteert in zeer pure wijnen met een grote finesse, complexiteit en lengte. Perfect te combineren met de klassieke Franse keuken!

Biologisch

Met 28 hectare aan wijngaarden waar Chenin Blanc en Cabernet Franc worden verbouwd, produceert Château Soucherie de Anjou Blanc, Rouge en Villages Rouge. Daarnaast heeft het domein ook wijngaarden in Coteaux du Layon (waaronder de premier cru Chaume) en in Savennières (Clos de Perrières). Vanaf de oogst van 2022 is de productie biologisch gecertificeerd.

Château

Soucherie

Château Soucherie bezit 28 hectare wijngaard waarop Chenin Blanc en Cabernet Franc zijn aangeplant. Hiervan worden de Anjou Blanc, Rouge en Villages Rouge gemaakt.

Home > Château Soucherie

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp