Vragen? Bel: 035 888 95 95

Château MontifaudGrand Cru Heritage Louis Vallet 'L 30'

Château Montifaud komt met deze 30 jaar oude Cognac om Louis Vallet te eren voor alles wat hij heeft betekend voor het Château. Alleen de beste druiven van de beste percelen worden voor deze Cognac gebruikt. Een rijping van 30 jaar op het eikenhouten vat maken deze Cognac extreem zacht en vol van smaak. Het neusje van de zalm, zeer gelimiteerd gemaakt. Deze cognac is voor de echte liefhebber en verzamelaar!

€ 145,00
Op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis
Terug naar het overzicht |

Grand Cru Heritage Louis Vallet 'L 30'

Chateau Montifaud

Jarnac is een plaatsje midden in het Cognac gebied, regio fine champagne, en is de thuisbasis voor Château Montifaud. Het begon allemaal in 1837 toen Augustien Vallet in dit dorpje Château Montifaud op startte. Momenteel is de zesde generatie van dit echte familiebedrijf hier bezig om nog steeds op de authentieke manier Cognac te maken. Château Montifaud gebruikt voor zijn Cognac uitsluitend druiven van de eigen wijngaarden. Deze wijngaarden bevinden zich in de beste percelen van de appelations 'Fine Petite Champagne en Fine Grande Champagne' controlée.

Chateau Montifaud gebruikt voor zijn Cognacs de duivensoorten Colombard en in mindere mate de Folle Blanche. Vanzelfsprekend maakt Chateau Montifaud zijn eigen wijn op traditionele wijze en voor een optimale rijping gebruiken ze het sediment, waarbij absoluut geen anti oxidanten worden toegevoegd! Vroeg in november begint het distilleren van de wijn en dat gaat door tot eind januari, begin februari.

Château Montifaud gebruikt vaten van 350 liter die gemaakt zijn van zeer streng geselecteerd Limousin eikenhoud dat minimaal 3 jaar gedroogd heeft. De kelders zijn een ware schatkamer waar Cognac van diverse leeftijden in ligt, van heel jong tot zeer oud. Bij Château Montifaud mengen ze nooit Cognac uit de twee streken, familie tradities zijn erg belangrijk bij Montifaud. 

Ze doen bij Château Montifaud echt alles zelf en hebben dan ook een eigen bottelarij op het Château. Hier bottelen zij de VS, VSOP, Napoleon en XO. Regelmatig komen er ook speciale bottelingen van diverse jaargangen op de markt. Wanneer er Cognac van Château Montifaud gedronken wordt, proeft men de pure traditie!

Productinformatie
Type:Cognac
Producent:Château Montifaud
Druivensoort:Colombard
Inhoud:70 cl
Terug naar het overzicht |

Grand Cru Heritage Louis Vallet 'L 30'

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp